CO2-reductie

Global TrackMarks helpt bedrijven met CO2-reductie door ritregistratie

In 2015 sloten 195 landen één overkoepelend akkoord om klimaatcrisis aan te pakken, hierin beloven 55 landen zich in te zetten tegen het klimaat. De verwachting is dat we allemaal bijdragen aan het Klimaatakkoord voor een beter milieu, schonere lucht en de algehele gezondheid van de planeet. 

Eén van de methode om hieraan bij te dragen is door de CO2-uitstoot te reduceren. Volgens Normerende Regeling Werkgebonden Personenmobiliteit (NRWP) is 45% van de totale aan mobiliteit gerelateerde CO2-uitstoot in Nederland werkgebonden, het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) concludeert uit onderzoek in 2022 dat met name woon-werk kilometers hierin de grootste rol spelen.

Daarom zijn bedrijven met meer dan 100 werknemers vanaf 1 januari 2024 verplicht gesteld door de Rijksoverheid om een jaarlijkse rapportage uit te brengen waarin het zakelijke reisgedrag van werknemers is gemonitord. Deze gegevens worden gekoppeld aan de uitstoot gegevens van voertuigen zodat hiermee de CO2-rapportage kan op worden gesteld.

Global TrackMarks is vooruitstrevend en helpt bedrijven met deze verplichte CO2-registratie. Onze ritregistratiesoftware maakt het eenvoudig om de CO2-uitstoot van al het zakelijke verkeer te meten en ook specifiek voor de woon-werk kilometers waar het hier om gaat.
Zo krijgen bedrijven inzicht in hun huidige CO2-uitstoot van de zakelijke voertuigen en kunnen ze data-gedreven beslissingen maken en eventueel maatregelen nemen om deze te reduceren wanneer dit aan de orde is. 

De inwerkingtreding van deze rapportageplicht is op 1 januari 2024.
Het eerste rapportagejaar is 2024 en de uiterste inleverdatum is 30 juni 2025.

De Rijksoverheid stelt dat bij het niet naleven van deze verplichting, dat wil zeggen: het niet voldoen aan de eisen van de rapportageplicht, het niet indienen van een rapportage of het indienen van een onjuiste of incomplete rapportage, een boete variërend van € 2.500 tot € 50.000 als gevolg heeft. 
In het geval van herhaaldelijke overtreding kan de boete zelfs worden verdubbeld. 
Om nog niet te spreken over reputatieschade. 
Consumenten, investeerders en overige zakelijke partners kunnen het opvatten als een signaal dat het bedrijf niet serieus omgaat met duurzaamheid. 

Om de gevolgen van het niet op orde hebben van de rapportageplicht te voorkomen, is het belangrijk dat bedrijven zich goed voorbereiden op deze nieuwe verplichting. Dit kan door gebruik te maken van de CO2-rapportage van Global TrackMarks. Dit maakt het mogelijk om de CO2-uitstoot van zakelijk verkeer te meten en te beheren. Zo kunnen bedrijven inzicht krijgen in hun huidige CO2-uitstoot en gerichte maatregelen nemen om deze te reduceren.

Graag geven wij een aantal tips zodat bedrijven zich kunnen voorbereiden op deze rapportageplicht:

•             Begin vroeg met de voorbereiding
•             Ontdek hoe uw bedrijf momenteel zakelijk vervoert
•             Bepaal welke maatregelen u kunt nemen om uw CO2-uitstoot te reduceren
•             Implementeer deze maatregelen
•             Test uw rapportageproces


Welke voordelen biedt de ritregistratiesoftware van Global TrackMarks om bedrijven te helpen met de CO2-reductie?

Onze ritregistratiesoftware is:

•             Gemakkelijk, gebruiksvriendelijk en kan worden geïntegreerd met bestaande systemen
•             Accurate CO2-berekeningen d.m.v. meest recente CO2-factoren om de CO2-uitstoot van elk voertuig nauwkeurig te berekenen.
•             Naadloze aansluiting op de CO2-registratiewet door te voldoen aan de eisen van de CO2-registratiewet.

Bent u klaar om te beginnen met CO2-reductie?

Waarom wacht u nog? 

Neem vandaag nog contact met ons op om te zien hoe Global TrackMarks u kan helpen met uw CO2-doelstellingen en plan nu een vrijblijvende demo in!

www.gtmweb.nl
0880181818
info@gtmweb.nl
#