Bij het tegengaan van auto gerelateerde criminaliteit wordt er vooral veel focus gelegd op auto’s. Echter wordt juist hetgeen wat we aan de trekhaak hangen steeds vaker gestolen. De cijfers liegen er niet om, het landelijk informatiecentrum voertuigdiefstal constateerde in de eerste helft van het jaar 2022 266 gestolen aanhangers. Dit is net zo veel als in de eerste helft van 2021 (Velthoven, 2022).

De reden voor de stijging laat zich gemakkelijk raden. Hoewel de winstmarges niet enorm zijn, is het voor dieven gemakkelijk om deze trekhaakbevestigingen te stelen. Aanhangers staan ​​vaak onbeheerd geparkeerd voor een poort, op een oprit of achter een eenvoudig hek. Een gemakkelijk prooi voor een dief. Terugvinden?! Dat gaat vaak niet zo gemakkelijk want aanhangers onder de 750 kg  hebben geen kenteken, wat opsporing bemoeilijkt.

Als zo’n diefstal zo gemakkelijk gaat hoe kan u er dan voor zorgen dat u de dieven voorblijft en dat een aanhanger op een eenvoudige manier teruggevonden kan worden? Er zijn een aantal manieren om u zelf tegen diefstal te wapenen denk aan:

  • Eenvoudig: een slot kopen

Zorg voor goede sloten als uw aanhangwagen buiten geparkeerd staat. Voor relatief weinig geld kun je al een trekhaakslot hebben dat voorkomt dat een aanhanger aan de trekhaak wordt gekoppeld. Bevestigen aan een vast object (paal of schutting) via een grote ketting is altijd een goed idee, u kunt ook overwegen om wielklemmen te gebruiken. Bij de betere speciaalzaken heb je diverse mogelijkheden.

  • Maak de aanhanger herkenbaar

 Zorg dat je aanhangwagen herkenbaar is: zoals een bagageband om een koffer, zo valt jouw aanhangwagen meer op als deze is voorzien van stickers (bijv. een logo), een andere kleur of een pakkende naam of tekst

Tijd om de garage op te ruimen Als je binnen plaats hebt: zet de aanhanger er ook in!

  • foto’s

Maak foto’s van uw aanhangwagen. Als het wordt gestolen, weet de politie in ieder geval waar ze naar moet zoeken.

Een effectiever middel is de Solid oplossing van GTM, een tracking & tracing systeem waarmee u niet enkel de aanhanger maar ook uw kostbare materialen op de aanhanger 24/7 via ons portaal of app in de gaten kan houden.

Interesse in onze Solid of andere systemen welke uw aanhanger, bedrijfsauto of zelfs klein materiaal kan traceren, neem gerust contact met ons op wij staan u graag te woord.

Geen informatie missen over al onze (nieuwe) producten Hou onze website in de gaten!

Voor advies op maat neem gerust contact met ons op.

0880-181818