Gegevensbescherming

Waarom gegevensbescherming bij rittenregistratie belangrijk is

Rittenregistratie is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering voor veel bedrijven. Het helpt om de kosten van het wagenpark te beheren, de belastingaangiften te doen en de veiligheid van de werknemers te verbeteren.


Maar rittenregistratie houdt ook persoonsgegevens bij, zoals de namen, adressen en telefoonnummers van klanten. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat deze gegevens veilig zijn.


De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is de belangrijkste wetgeving op het gebied van gegevensbescherming in de Europese Unie. De AVG stelt strenge eisen aan de manier waarop bedrijven omgaan met persoonsgegevens.

Bij rittenregistratie zijn er een aantal specifieke aandachtspunten op het gebied van gegevensbescherming:

• Toestemming van de betrokkene:

Voordat u persoonsgegevens kunt verzamelen, moet u de toestemming van de betrokkene hebben. Dit geldt ook voor het gebruik van rittenregistratiesystemen.

• Transparantie:

U moet de betrokkene informeren over de manier waarop u zijn of haar gegevens verzamelt, gebruikt en bewaart.

• Beveiliging:

U moet ervoor zorgen dat de gegevens van de betrokkene veilig zijn tegen onbevoegde toegang, wijziging of vernietiging.

Hoe kunt u uw rittenregistratiesysteem gegevensbeschermingsvriendelijk maken?

Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om uw rittenregistratiesysteem gegevensbeschermingsvriendelijk te maken:

• Kies een systeem dat aan de AVG voldoet:

Er zijn een aantal rittenregistratiesystemen op de markt die aan de AVG voldoen. Zorg ervoor dat u een systeem kiest dat aan uw specifieke behoeften voldoet.

• Zorg voor een duidelijke privacyverklaring:

In uw privacyverklaring moet u de betrokkene informeren over de manier waarop u zijn of haar gegevens verzamelt, gebruikt en bewaart.

• Bied de betrokkene inzage en correctierechten:

De betrokkene heeft het recht om inzage te krijgen in zijn of haar gegevens en deze te laten corrigeren. Zorg ervoor dat u deze rechten kunt verlenen.

• Gebruik beveiligingsmaatregelen:

Zorg ervoor dat uw rittenregistratiesysteem is beveiligd tegen onbevoegde toegang, wijziging of vernietiging.

Global TrackMarks en gegevensbescherming

Global TrackMarks biedt een rittenregistratiesysteem dat aan de AVG voldoet en tevens hiervoor ieder jaar een keuring ondergaat door het Keurmerk Ritregistratie KRRS.


De gegevens van de klanten worden opgeslagen in een beveiligde cloudomgeving. De klanten hebben de volledige controle over hun gegevens en kunnen deze op elk moment inzien of verwijderen.


Global TrackMarks is toegewijd aan gegevensbescherming.

Wij werken continu aan het verbeteren van onze beveiligingsmaatregelen om ervoor te zorgen dat de gegevens van onze klanten veilig zijn.

Wilt u uw gerust kunnen zijn over de gegevensbescherming bij rittenregistratie?

Met een rittenregistratiesysteem van Global TrackMarks kunt u er zeker van zijn dat de persoonlijke gegevens van uw klanten veilig zijn.


Ons systeem voldoet aan de AVG en wordt beveiligd met de nieuwste technologie. De gegevens van uw klanten worden opgeslagen in een beveiligde cloudomgeving en zij hebben de volledige controle over hun gegevens.


Vraag nu een offerte aan en ontdek hoe Global TrackMarks u kan helpen met gegevensbescherming bij rittenregistratie.