Naadloze Privé-Zakelijke Ritregistratie

Slim en Doelgericht

Waarom Privé-Zakelijk onderscheid in de Ritregistratie?


Privé-zakelijke ritregistratie draait om het accuraat vastleggen van uw autoritten voor zowel privé- als zakelijke doeleinden. Het helpt u te voldoen aan de eisen van de Belastingdienst.


Wat Vereist de Belastingdienst?


De Belastingdienst stelt specifieke eisen aan een adequate ritregistratie. Deze omvatten details zoals het merk, type en kenteken van de auto, ritdatum, begin- en eindstand van de kilometerteller, vertrek- en aankomstadres, en het ritdoel. Deze gegevens zijn cruciaal samen met de notatie van privé- en zakelijke ritten te onderscheiden om daarmee te voldoen aan fiscale vereisten.

“Duidelijke ritregistratie voor probleemloos privé-zakelijk rijden. Geen belastingzorgen, alleen helderheid.”


Onderscheid Tussen Prive en Zakelijke Ritten: Praktische Voorbeelden


Het onderscheiden van privé en zakelijke ritten in uw ritregistratie is essentieel om aan de eisen van de Belastingdienst te voldoen en uw bedrijfsfinanciën optimaal te beheren. Hier zijn enkele praktische voorbeelden die laten zien wanneer een rit als privé of zakelijk kan worden beschouwd:


1. Zakelijke Ritten:Voorbeeld 1: Klantbezoek

U rijdt naar een klant om een zakelijke presentatie te geven. De rit van uw kantoor naar het klantadres en terug wordt als zakelijk beschouwd.


Voorbeeld 2: Levering van Goederen

U gebruikt uw voertuig om producten naar klanten te leveren. Deze ritten waarbij u goederen transporteert die direct verband houden met uw bedrijf zijn zakelijke ritten.


Voorbeeld 3: Woon-Werkverkeer (Beperkt)

In sommige gevallen kan woon-werkverkeer als zakelijk worden beschouwd, zoals wanneer u direct vanuit huis naar een klant rijdt zonder eerst naar kantoor te gaan.


2. Prive Ritten:


Voorbeeld 1: Familiedagje

U gebruikt uw voertuig om met uw gezin een dagje uit te gaan naar een pretpark. Dit soort ritten die geen directe relatie hebben met uw bedrijf worden als privé beschouwd.


Voorbeeld 2: Boodschappen

U rijdt naar de supermarkt om boodschappen te doen voor uw huishouden. Dit zijn persoonlijke ritten die niet gerelateerd zijn aan uw zakelijke activiteiten.


Voorbeeld 3: Vakantiereis

Een lange reis voor vakantie of ontspanning wordt als een privé-rit beschouwd, zelfs als u uw voertuig voor zakelijke doeleinden gebruikt tijdens uw verblijf op de vakantiebestemming.


3. Gemengde Ritten:


Voorbeeld 1: Werk- en Privé-Afspraken

U heeft zowel een zakelijke afspraak als een privé-afspraak op dezelfde dag en locatie. In dit geval moet u de ritten splitsen en alleen de kilometers voor het zakelijke deel als zodanig registreren.


Voorbeeld 2: Woon-Werkverkeer (Normaal)

In de meeste gevallen wordt woon-werkverkeer als zakelijk beschouwd. U rijd van huis naar de werkplek of van de werkplek terug naar huis, dit word gezien als een zakelijke rit.

Let er wel goed op als er een direct privé-doel aan verbonden is, zoals u rijd van kantoor naar de supermarkt voor uw privé boodschappen, de rit van het kantoor naar de supermarkt is zakelijk dit is fiscaal gezien uw woon-werk-rit terug naar huis, de rit van de supermarkt naar huis is dan fiscaal gezien een privé-rit.

“Is mijn privé-rit ook echt privé?”

De Privé-Zakelijke Schakelaar van GTM


GTM biedt een praktische oplossing om privé en zakelijke ritten te onderscheiden: de privé-zakelijke schakelaar. Deze kan fysiek in het voertuig worden gemonteerd en de data is ook digitaal achteraf aan te passen door de chauffeur van de betreffende ritten. Dit waarborgt dat uw privacy intact blijft en dat uw administratie nauwkeurig en compliance-gericht is. 


Privacy


Wanneer u de schakelaar op de privé-stand zet word uw rit afgeschermd en kan uw werkgever of wagenparkbeheerder deze gegevens waar u bent geweest of heeft gereden niet inzien. 

Wel zijn de aantal kilometers beschikbaar voor de werkgever of wagenparkbeheerder, deze zijn nodig voor de fiscaliteit van het wagenpark en bepalen of er wel of geen bijtelling betaald dient te worden, dit in verband met de maximale kilometers die privé gereden mogen worden volgens de regels van de belastingdienst met een zakelijk voertuig zonder 0-kilometerverklaring of een voertuig dat alleen bestemd is voor zakelijke toepassingen. 

Dit is conform de eisen van de belastingdienst en voldoet aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

“Wie controleert of GTM mijn Privacy waarborgt”

Waardoor kunt u er zeker van zijn dat bij GTM deze gegevens bij GTM veilig zijn? 


Dankzij het Keurmerk Ritregistratie KRRS dat zowel de hardware als de software van GTM mag dragen kunt u ervanuit gaan dat GTM ieder jaar onafhankelijk getoetst word op o.a. de sluitende ritregistratie conform belastingeisen en de waarborging van gegevens en privacy.

Een Gedegen Keuze voor Zakelijke correctheid en het waarborgen van Privacy


Kiezen voor privé-zakelijk-oplossingen in uw ritregistratie met GTM betekent kiezen voor duidelijkheid, efficiëntie en fiscale naleving.

Geen overdreven beloftes, maar praktische oplossingen die uw bedrijf vooruit helpen.

Neem contact met ons op voor een oplossing dat bij uw organisatie past, onze specialisten staan voor u klaar.

Verken de Mogelijkheden met GTM


Ontdek hoe onze oplossingen uw ritregistratie optimaliseren en uw administratie vereenvoudigen.

Neem vandaag nog contact met ons op en zet stappen naar een soepele reis op het gebied van ritregistratie.