Uw ritregistratie bijhouden in Excel? Geen probleem, download het ritregistratieformulier van GTM voor Excel.

Het formulier heeft alle velden (en zelfs nog meer) die ingevuld moeten worden van de Belastingdienst, zo bent u dus verzekerd dat u geen informatie vergeet in te vullen. In dit formulier kunt u zowel per voertuig als per chauffeur bijhouden hoeveel er gereden is en wanneer.

Ritregistratie in Excel, waarom?

Het ritregistratieformulier van Excel kan worden gebruikt als u geen bijtelling wil betalen voor het zakelijke voertuig. Op jaarbasis mag u maximaal 500 kilometer privé met en zakelijk voertuig rijden. Wanneer u meer dan 500 kilometer privé rijdt of niet kan bewijzen dat u minder dan 500 kilometer privé heeft gereden, moet u bijtelling betalen.

Wanneer u uw ritregistratie bijhoudt in Excel kunt u gemakkelijk ritten toevoegen en heeft u overzicht van de stand van zaken van zowel chauffeur als van de zakelijke voertuigen.

Download hier uw Ritregistratieformulier voor Excel

Vul hieronder uw e-mailadres is en u ontvangt het formulier binnen enkele minuten in uw mailbox.

Waar moet ik op letten wanneer in Excel gebruik voor de rittenregistratie?

  • Alles moet met de hand worden ingevuld, dit vergt erg veel tijd.
  • Let goed op dat alles correct wordt ingevuld, een foutje is zo gemaakt.
  • Zorg ervoor dat u de locatie bij de hand heb, zowel het start- als eindadres van de rit.
  • Bewaar de bestanden goed en maak eventuele een back-up bestand. Zo raakt u nooit wat kwijt wanneer de Belastingdienst komt controleren.
  • Wanneer er voor wordt gekozen dat chauffeurs zelf de ritten bijhouden op papier vraag dan of ze zo duidelijk mogelijk willen schrijven. Dit bespaard onnodige communicatie over wat er geschreven staat.

Toch liever een andere manier van bijhouden?

Gemiddeld bent u zo’n 2 tot 4 uur per maand kwijt aan het bijhouden van ritten van 1 voertuig. Hoe meer zakelijke voertuigen u heeft, hoe meer tijd u kwijt bent aan het bijhouden van de ritregistratie. Gelukkig zijn er ook andere opties voor het bijhouden van ritten. U kunt ervoor kiezen om gebruik te gaan maken van een ritregistratiesysteem. Zo’n systeem houdt automatich de ritten voor u bij en alles ritten zijn terug te vinden in een overzichtelijk document die u in uw mailbox ontvangt. De ritregistratiesystemen van Global TrackMarks voldoen aan alle eisen van de Belastingdienst. Zo hoeft u zich dus geen zorgen meer te maken over onnodige naheffingen.

Benieuwd naar een ritregistratiesysteem? Kijk dan hier en kom erachter wat de systemen u te bieden hebben. Heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Vragen of meer informatie?

Neem direct contact met ons op, wij helpen u graag verder!